23.11.2004 klo 9-18 Helsingin Pääpostisalissa

Tarkista omat tietosi viranomaisten rekistereistä

Teksti: Satu Leidenius |
omat tietosi viranomaisten rekistereista

Marraskuun 23. päivä kaikkien kansalaisten on mahdollista käydä tarkastamassa maksuttomasti omat tietonsa viranomaisrekistereistä henkilöllisyytensä todistamalla. Helsingin Pääpostisalissa 23. marraskuuta järjestettävässä kello 9:stä iltakuuteen järjestettävässä tapahtumassa saa myös tietoa erilaisiin rekistereihin perustuvista palveluista.

Marraskuun 23. päivä kaikkien kansalaisten on mahdollista käydä tarkastamassa maksuttomasti omat tietonsa viranomaisrekistereistä henkilöllisyytensä todistamalla. Helsingin Pääpostisalissa kello 9:stä iltakuuteen järjestettävässä tapahtumassa saa myös tietoa erilaisiin rekistereihin perustuvista palveluista. Rekisterit auki! -tapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa, viime vuonna omia rekistereitään kävi silmäilemässä noin neljä tuhatta ihmistä, ja tällöin eniten kiinnostusta herättivät omat luotto- ja eläketiedot, niiden lisäksi poliisin ja ajoneuvorekisterikeskuksen pisteet ruuhkautuivat.

Tapahtumassa esiteltäviä rekistereitä ovat muun muassa ajoneuvo- ja ajokorttirekisteri, eläkkeet, poliisin luvat, henkilökortit ja passit, Kelan etuusrekisteri, tiedot kiinteistöistä, rakennuslupa-asiointi, kauppa- ja yhdistysrekisteri, yritys- ja yhteisötietojärjestelmä, omien luottotietojen tarkistus, yritysten luottokelpoisuus, tv-maksurekisteri, vero-ohjeet, postiosoitteet, väestötiedot, sukunimikartta ja nimipalvelu.

Infotilaisuuksia uusista sähköisistä palveluista

Yleisölle tarkoitettuja infotilaisuuksia järjestävät Verohallitus aiheena Sähköisesti tietoja verohallintoon (klo 13 ja 16) ja Maanmittauslaitos aiheena Kansalaisen Karttapaikan uudistus (klo 12.30).

Rekisterit auki –tapahtuman järjestää Rekisteripooli, jonka muodostavat oikeusministeriö, väestörekisterikeskus, Tilastokeskus, Verohallitus, Maanmittauslaitos, Patentti- ja rekisterihallitus, Ajoneuvohallintokeskus AKE, Suomen Kuntaliitto ja Helsingin kaupunki. Mukana tapahtumassa ovat myös Viestintävirasto, Tietosuojavaltuutetun toimisto, poliisi, Posti, Kansaneläkelaitos, Eläketurvakeskus, Kuntien eläkevakuutus ja Suomen Asiakastieto Oy. Tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Kuntaliitto.

Lisätietoja: Kuntatiedon keskuksen nettisivuilta