Omat lähdöt -palvelu myös tietokoneella ja digi-tv:ssä

HKL toi aikataulut kännykkään

Teksti: Ari Karkimo |  | 2
toi aikataulut kannykkaan

Joukkoliikenteen käyttäjät saavat pääkaupunkiseudulla ajantasaista aikataulutietoa entistä helpommin ja nopeammin. HKL:n avaama Omat lähdöt -palvelu toimii kännykässä, tietokoneella ja digi-tv:ssä.

Joukkoliikenteen käyttäjät saavat pääkaupunkiseudulla ajantasaista aikataulutietoa entistä helpommin ja nopeammin. HKL:n avaama Omat lähdöt -palvelu toimii kännykässä, tietokoneella ja digi-tv:ssä. Rekisteröityneet käyttäjät voivat räätälöidä sen omia tarpeitaan palvelevaksi.

Palvelu perustuu pysäkkihakuun. Mukana ovat Helsingin sisäiset ja seudulliset bussit, ratikat, metro, lähiliikenteen junat sekä Suomenlinnan lautta.

Valituista aikatauluista voi myös rakentaa itselleen henkilökohtaisen, päivittyvän aikataulunäytön matkapuhelimeen tai tietokoneen ruudulle. Käyttäjä voi valita palvelusta juuri haluamansa linjat, jolloin hänen on helppo tietää, milloin seuraava vuoro lähtee joltain tietyltä pysäkiltä.

Omat lähdöt lupaa kertoa myös joukkoliikenteen muutoksista ja häiriöistä.

HKL ei peri maksua

Internetissä Omat lähdöt - palvelussa voi selailla aikatauluja selailla ilman rekisteröitymistä, mutta omien aikataulujen koostamiseen ja ylläpitoon pitää itse luoda käyttäjätunnus ja salasana.

Kännykkäkäytössä palvelu vaatii toimiakseen Java-ominaisuuksilla varustetun puhelimen, johon se ladataan lähettämällä teksiviesti. HKL ei peri palvelumaksua, mutta teleoperaattori luonnollisesti ottaa omansa.

Omien aikataulujen koostaminen ja ylläpito edellyttävät myös kännykässä käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka voivat olla samat kuin nettisivuilla luodut. Käyttäjän netissä itselleen rakentamat aikataulut näkyvät saman tien myös kännykässä.

Omat lähdöt on saatavilla myös digitelevisiopalveluna MTV3-kanavalla.

Palvelun on toteuttanut joukkoliikenteen matkustajainformaatiojärjestelmiin erikoistunut Seasam House.