"Suomessa vasta oikeusministeriö ja Uudenkaupungin kunta ovat ilmoittaneet siirtyvänsä Openofficeen"

Uutiskommentti: Openoffice saa mahdollisuuden kunnissa ja valtiolla

Teksti: Tero Lehto |
openoffice saa mahdollisuuden kunnissa ja valtiolla

Maanantaina julkistettiin COSS:n, Kuntaliiton ja useiden ministeriöiden yhteistyöllä syntynyt jakelupaketti Openofficen käytön helpottamiseksi julkishallinnossa, mistä mekin kerroimme. Paketti sisältää Openoffice Portable -ohjelmiston ja kasan tukimateriaalia, kuten kirje- ja muistiopohjia sekä oikeusministeriön selvityksiä Openofficesta.

Maanantaina julkistettiin COSS:n, Kuntaliiton ja useiden ministeriöiden yhteistyöllä syntynyt jakelupaketti Openofficen käytön helpottamiseksi julkishallinnossa, mistä mekin kerroimme. Paketti sisältää Openoffice Portable -ohjelmiston ja kasan tukimateriaalia, kuten kirje- ja muistiopohjia sekä oikeusministeriön selvityksiä Openofficesta. Enää Openofficea ei tarvitse erikseen asentaa.

Kokeilin nopeasti Openoffice Portablea. Lupaus näytti toteutuvan. Pystyin avaamaan ja tallentamaan Excel- ja Word-asiakirjat usb-tikulta ajaamallani ohjelmistolla.

Kunnilla ja valtiolla on lähes 280 000 Microsoft Officen käyttäjää, joista noin 180 000 kunnissa (lähde: Kuntaliitto) ja reilut 100 000 valtiolla (lähde: valtiovarainministeriö). Saman verran on siis myös Windows-asennuksia. Se on hurja määrä ja kertoo siitä, miten isoista rahoista julkisen sektorin it-ohjelmistojen hankinnoissa on kyse. Toistaiseksi Suomessa vasta oikeusministeriö ja Uudenkaupungin kunta ovat ilmoittaneet siirtyvänsä Openofficeen ...

Lue koko kommentti