Huippusuosittu valokuvasovellus saapui Androidille

Instagram Android

Teksti: Teemu Masalin |
android

Instagram on suosittu valokuvaussovellus ja kuvien jakamispalvelu iPhone-käyttäjien keskuudessa. Kuvien muokkaus- ja jakamissovellus on nyt saatavana myös Android-laitteille.

Instagram on suosittu valokuvaussovellus ja kuvien jakamispalvelu iPhone-käyttäjien keskuudessa. Kuvien muokkaus- ja jakamissovellus on nyt saatavana myös Android-laitteille.

Kodak Instamatic- ja Polaroid-kameroista ideoitu Instagram on yksinkertainen kuvasovellus ja sosiaalinen kuvapalvelu. Instagramin ensimmäinen versio ilmestyi syksyllä 2010, ja siitä on tullut hyvin suosittu palvelu. Palvelulla on jo arviolta 30 miljoonaa käyttäjää.

Instagramin Android-versio toimii samalla tavalla kuin iOS-versio. Sovelluksen käyttö aloitetaan luomalla ilmainen Instagram-tili, johon kuvat ladataan julkaisua varten. Palveluun voidaan linkittää Facebook-, Twitter-, Tumbl- ja Foursquare -tileihin. Flickr-linkitys on tulossa myöhemmissä päivityksissä.

Kuva valitaan puhelimesta tai otetaan Instagrammilla. Kuva rajataan automaattisesti Polaroidin tavoin neliömäiseksi, ja sitä voidaan muokata erilaisilla tehosteilla, joita on 18 kappaletta.

Kuva julkaistaan Instagram-palveluun, ja samalla haluttuihin sosiaalisiin verkostoihin. Halutessa kuvaan voidaan liittää mukaan paikannustieto. Instagramin kuvapalvelu toiimii melko samalla tavalla kuin esimerkiksi Facebook, kuvia voidaan kommentoida ja niistä voidaan "tykätä". Sovelluksella voidaan myös selata muiden jakamia kuvia.

Instagram on helppokäyttöinen, mutta se vaatii varsin tehokkaan puhelimen. Instagram hävittää myös ikävästi Androidin valikkorivin pois näkyvistä.

Kommentoi


Avainsanat

Android 2.2- Kommentoi

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat lehden tilaajia.

Sinulla ei ole vielä tunnusta? Rekisteröidy >