Suomenkielinen ja maksuton ftp-ohjelma

Atomftp

Teksti: Reijo Korvenpää |
468x0 atomftp

Kotisivujen siirtäminen palvelimelle sujuu helposti tällä ohjelmalla. Atomftp ei tarjoa mitään erityisiä hienouksia, mutta koska käyttöliittymä on suomenkielinen ja selkeä, se on oivallinen ohjelma esimerkiksi aloitteleville kotisivuntekijöille.

Atomftp:ssä on myös hyvä ohjetiedosto, johon tutustumalla oppii keskeiset asiat tiedostojen siirrosta FTP-palvelimelle. Ohjelma hoitaa tiedostonsiirron varmasti, joihinkin maksullisiin verrattuna se vaikuttaisi hoitavan tehtävänsä hieman hitaan tuntuisesti. Iso ongelma on sekin, että ohjelma tukee vain niin sanottuja aktiivisia ftp-yhteyksiä, jonka takia se ei välttämättä toimi palomuurien läpi tai monien kotien ja pienyritysten laajakaistaliittymien kanssa.

Käyttöä helpottavia ominaisuuksia taas ovat muun muassa tiedonsiirron jatkaminen katkeamiskohdasta (palvelimen on tuettava tätä). Tiedostojen siirtomuodon voi määrittää automaattisesti muuttuvaksi (teksti- tai binääritiedostoja siirrettäessä).

Resurssienhallinnasta voi vetää hiirellä siirrettäväksi halutut tiedostot ohjelmaikkunaan jolloin ne siirretään automaattisesti. Myös tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeudet Unix- ja samantyyppisillä palvelimilla ovat helposti muutettavissa.

Atomftp on perusominaisuudet tarjoava maksuton ftp-ohjelma, jonka tärkein etu on suomenkielisyys.