Etsi peliseuraa toimintapeleihin

Gamespy Arcade

Teksti: Tero Lehto |
arcade

Gamespyllä voi etsiä peliseuraa Internetistä ja se kuuluukin jokaisen nettipelejä harrastavan vakiovarusteisiin. Se hakee netistä palvelinten osoitteita ja tarkistaa samalla niiden vasteajan sekä montako pelaajaa on sisällä. Myös pelaajien nimet kerrotaan. Haun voi rajata monipuolisesti.

Gamespy tarkistaa ensimmäisellä käynnistyskerralla mitä pelejä on asennettu ja nämä tulevat sen valikkoon näkyviin. Peli käynnistyy yksinkertaisesti tuplaklikkaamalla haluttua palvelinta.

Arcade on ohjelman kevyempi versio, joka on kehitetty nimenomaan kaikenlaisten pelien ystäviä varten, siinä missä Gamespy 3d keskittyy räiskintä- ja toimintapeleihin. Arcaden tukemia pelejä on yli 250 ja ne kattavat pelityypit toiminnasta kortti- ja lautapeleihin, roolipeleihin, simulaatioihin, urheiluun ja strategiaan. Ohjelman nettisivuilta löytyy tuorein lista tuetuista peleistä.

Rekisteröimätön versio näyttää mainoksia (adware), joita joutuu säännöllisesti katsomaan ennen kuin ohjelmassa pääsee taas navigoimaan eteenpäin. Mainoksista pääsee eroon rekisteröimällä ohjelman.

Ohessa on myös Gamespy Tunnel, jota käyttäen Xbox Systemlinkillä voi pelata moninpelejä Microsoftin uudella pelikonsolilla. Lisätietoa löytyy Tunnelin sivuilta.

Gamespy Arcaden versiossa 1.1c on korjattu virheitä ja lisätty tukea useille uusille peleille.