Vanha skanneri hyötykäyttöön

VueScan 9.0.21

Teksti: Teemu Masalin |
9 0 21

Skannerivalmistajat päivittävät yleensä vain lyhyen ajan eri mallien ajureita. Vanhaa skanneria ei kannata kuitenkaan heittää pois, sillä jatkuvasti päivittyvä VueScan tukee jo peräti 1600 skannerimallia.

Skannerivalmistajat päivittävät yleensä vain lyhyen ajan eri mallien ajureita. Vanhaa skanneria ei kannata kuitenkaan heittää pois, sillä jatkuvasti päivittyvä VueScan tukee peräti 1600 skannerimallia.

VueScania on kehitetty peräti 13 vuotta. Päivityksiä tulee edelleen tasaiseen tahtiin. Monipuolisen skannausohjelman suurin vahvuus on laitetuessa. Ohjelma toimii vanhojenkin skannerien kanssa. Tasoskannerien lisäksi VueScan toimii myös filmiskannerien kanssa.

Vuescanin asennus on helppoa ja myös suomenkielisenä toimivan ohjelman käyttöliittymä on selkeä. Halutessa ohjattu toiminto opastaa vaihe vaiheelta skannauksen eri vaiheet.

Kuvan parantamiseen on automaattisia suotimia sekä värienkorjausasetuksia, joita voi säätää tarkemmin aktivoimalla lisäasetukset käyttöön.

VueScanista on kaksi versiota, Standard-versio sisältää päivitykset vuoden ajan rekisteröinnistä ja kalliimpaan Professional-versioon sisältyy icc-väriprofiilit ja elinikäiset päivitykset.

VueScan on saatavana 32- ja 64-bittisinä versioina Windowsille. Ohjelmasta on myös Windows-version kanssa ominaisuuksiltaan yhtenäiset Mac- ja Linux-versiot. Kokeiluversiosta on karsittu toimintoja ja skannauksiin lisätään vesileima.

VueScan on melko kallis, mutta 40 dollaria voi olla murto-osa uuteen skanneriin verrattuna.

Kommentoi


Avainsanat

Windows 2000-7  Mac OS X  Linux Kommentoi

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat lehden tilaajia.

Sinulla ei ole vielä tunnusta? Rekisteröidy >