Omalla muistiohjaimella

Intel esitteli kolmannen sukupolven flash-levyt

Teksti: Jarmo Pitkänen |
esitteli kolmannen sukupolven flash levyt

Prosessorivalmistajana parhaiten tunnettu Intel on uudet, pitkään odotetut kolmannen sukupolven ssd-levyt. Postville Refresh -koodinimellä aiemmin tunnetut massamuistit lanseerataan Intel 320 -levyperheeseen.

Prosessorivalmistajana parhaiten tunnettu Intel on esitellyt uudet, pitkään odotetut kolmannen sukupolven ssd-levyt. Postville Refresh -koodinimellä aiemmin tunnetut massamuistit lanseerataan Intel 320 -levyperheeseen.

Levyt perustuvat 25 nanometrin tekniikalla valmistettuun nand flash -monikerrosmuistiin sekä Intelin kehittämään 510-sarjan muistinohjaimeen.

Uusi tuoteperhe sisältää 1,8- ja 2,5-tuumaisia malleja. Kaikki levyt käyttävät sata 3.0 -väylää. Intel lupaa levyille kolmen vuoden takuun sekä 39500 ja 23000 kirjoitus- ja lukuoperaation sekuntivauhdin. Luku- ja kirjoitusnopeuksiksi kerrotaan hintavimmassa 600 gigatavun mallissa 270 ja 220 megatavua sekunnissa.

Kilpailu kiristyy

Levyt sisältävät salaustuen, jonka avulla tieto voidaan suojata 128-bittisellä salausavaimella. Uuden tuoteperheen malleja nähdään kaupassa 40–600 gigatavun malleina. Kovalevyjen suositushinnat ovat 89–1069 dollaria (63–757 euroa).

Intel on menestynyt flash-levykaupassa hyvin. Viime aikoina kilpailu on koventunut tuntuvasti, kun useat kilpailijat ovat lanseeranneet erittäin suorituskykyisiä SandForcen muistiohjaimiin perustuvia flash-levymalleja.

KommentoiKommentoi

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat lehden tilaajia.

Sinulla ei ole vielä tunnusta? Rekisteröidy >