Neljä keinoa turvata Facebookin uusi Aikajana

Teksti: Samuli Kotilainen |
keinoa turvata facebookin uusi aikajana

Facebookin uusi Aikajana korvaa perinteisen profiilisivun viimeistään tämän viikon lopulla. F-Secure muistuttaa, että yksityisyyden ja turvallisuuden miettiminen on nyt entistä tärkeämpää. Yhtiö antaa neljä neuvoa Facebookin turvaamiseen.

Facebookin uusi Aikajana korvaa perinteisen profiilisivun viimeistään tämän viikon lopulla. F-Secure muistuttaa, että yksityisyyden ja turvallisuuden miettiminen on nyt entistä tärkeämpää. Yhtiö antaa neljä neuvoa Facebookin turvaamiseen.

F-Secure esittää ohjeita blogiviestissään. Aikajana tulee pakolliseksi kaikille käyttäjille 1. huhtikuuta, eli tämän viikon sunnuntaina.

Uusi näkymä esittää käyttäjän toimia ja viestejä aikajärjestyksessä. Tämä saattaa nostaa esille jo kertaalleen unohtunutta aineistoa, jota käyttäjä ei ehkä haluaisi enää esitellä.

F-Secure neuvoo, että muutoksen yhteydessä on oiva tilaisuus käydä läpi Facebook-profiilinsa sisältöä, asetuksia ja kaveriliitoksia. Yhtiö antaa neljä turvaohjetta:

1. Päätä haluatko "resetoida" tilisi

Facebook tarjoaa nykyisin kolme yksityisyyden tasoa. Sisältöä voi jakaa julkisesti kaikille tai pelkästään omille kavereille. Kolmas mahdollisuus on säätää yksityisyystasoa tarkemmin käsityönä.

Joukosta on poistunut mahdollisuus jakaa sisältöä "kavereiden kavereille". Facebook antaa mahdollisuuden resetoida asetukset tältä osin. Kaiken kavereiden kavereillekin jaetun sisällön voi napin painalluksella muuttaa näkymään vain omille kavereille. Yksityisyyden kannalta tämä voi olla hyvä idea, neuvoo F-Secure.

2. Poista ylimääräiset kaverit

Muutoksen yhteydessä on järkevää käydä läpi kaverien lista. Jos listalla on "kavereita", joita ei edes tunne tai joiden sisällöstä ja tekemisistä ei ole kiinnostunut, heidät voi poistaa listalta.

On toki mahdollista estää pelkästään kaverin päivitysten näkeminen, mutta jättää hänet kaverilistalle. F-Secure kuitenkin neuvoo, että kaverin poistaminen listalta pysyvästi on helpompaa ja monesti järkevämpää.

3. Poista ylimääräiset tykkäämiset

Kaverien ohessa on hyvä tarkastaa myös "tykätyt" sivustot. Jos joidenkin sivustojen materiaalia ei enää halua nähdä, ne voi poistaa listalta.

Tämä ei ikävä kyllä ole ihan helppoa ja prosessi on siksi hidas. F-Securen mukaan kyse voi olla siitä, että Facebook haluaa tehdä vaikeaksi lopettaa palvelun sisäistä mainostamista.

4. Tarkasta sovellukset

On hyvä muistaa, että käyttäjän asentamilla sovelluksilla on Facebookissa pääsy samoihin tietoihin kuin käyttäjällä itselläänkin. Jotkin sovellukset voivat jopa julkaista viestejä suoraan käyttäjän aikajanaan.

Sovellusten käyttö- ja yksityisyysehdot ovat tunnetusti epäselviä. F-Securen mielestä on siksi hyvä idea poistaa kaikki sellaiset sovellukset, joita ei enää käytä.

Tarkempia neuvoja edellä mainittujen toimien tekemiseen löytyy F-Securen ohjeista.

KommentoiKommentoi

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat lehden tilaajia.

Sinulla ei ole vielä tunnusta? Rekisteröidy >