WikiLeaks-Assange pyrkii kansanedustajaksi

Teksti: Ari Karkimo |
assange pyrkii kansanedustajaksi

Englannissa eräänlaisessa kotiarestissa pitkään ollut WikiLeaksin perustaja Julian Assange aikoo astua politiikkaan. Hän on Twitterissä kertonut asettuvansa ehdolle kotimaansa Australian senaattiin. On hyvinkin mahdollista, että motiivina ei ole niinkään halu ajaa yhteisiä asioita kuin pyrkimys pysyä USA:n lain kouran ulottumattomissa.

Englannissa eräänlaisessa kotiarestissa pitkään ollut WikiLeaksin perustaja Julian Assange aikoo astua politiikkaan, kertoo The Next Web. Hän on Twitterissä kertonut asettuvansa ehdolle kotimaansa Australian senaattiin. On hyvinkin mahdollista, että motiivina ei ole niinkään halu ajaa yhteisiä asioita kuin pyrkimys pysyä USA:n lain kouran ulottumattomissa.

Assange on pitkään niin sanotusti roikkunut löysässä hirressä, kun häntä on haluttu Ruotsiin kuultavaksi raiskaussyytteistä. Mies on kynsin hampain vastustanut luovutusta samalla kun on kiistänyt syyllisyytensä. Hän pelkää, että Ruotsi olisi vain välietappi matkalla USA:han, jossa saattaisi odottaa rankka tuomio sotilaallisten tietojen julkaisemisesta.

Jos Assange tulisi valituksi kotimaansa senaattiin, kynnys hänen luovuttamisekseen vieraan valtion oikeuden tuomittavaksi nousisi ainakin nykyistä korkeammaksi. Australian vaalijärjestelmä vaikuttaa ulkopuolisen silmin varsin sekavalta. Seuraavan kerran uusi senaatti valittaneen vasta ensi vuonna, mutta yksittäisiä senaattorinpaikkoja saattaa tulla täytettäväksi jo aiemminkin.

Julkisuutta on ainakin tähän asti kertynyt niin paljon, että äänestäjille tuskin tarvitsee ryhtyä kummemmin selittämään, kenestä on kyse. Tämä helpottanee kampanjointia, sillä toisella puolen maapalloa kotiarestissa tai mahdollisesti jopa vankilassa oleva ehdokas ei pääse äänestäjiä ostoskeskuksissa kättelemään.

Assange vakuuttaa, että hänellä riittää poliittista kunnianhimoa jopa istuvan pääministerin haastamiseen aikanaan. Kampanjointi on aloitettu jo ainakin Twitterissä.

KommentoiKommentoi

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat lehden tilaajia.

Sinulla ei ole vielä tunnusta? Rekisteröidy >