LG LW20-CDMV1

Teksti: Ari Saarelainen |

LG:n Express malliston kevein kannettava lupaa melkein kaiken tarpeellisen, mitä kannettavan omistaja kaipaa. Lisäksi laite on hyvän näköinen.

Noin 1,9 kiloa painava laite sisältää kahteen kerrokseen polttavan dvd-aseman, jonka saa tarvittaessa irrotetuksi koneen uumenista. Irrottamisen mielekkyys tosin on mitätön, koska massaa lähtee vain satakunta grammaa. Dvd-aseman paikalle voisi sopia tehoakku, mutta sellaista LG ei ainakaan vielä tarjoa.

Liitäntävalikoima on asiallinen. Tarjolla on kolme usb-porttia, firewire, s-video ja vga, verkkoliitännät sekä ääniliitännät koneen 5.1-äänipiiriin. Optinen spdif-liitinkin löytyy yhdistettynä äänen linjasisääntuloon.

Valokuvaajia ilahduttaa muistikortinlukija, joka tukee viittä eri korttityyppiä, ei tosin yleisintä cf-tyypin korttia. Pcmcia-korttipaikan tilalla on uuden sukupolven tehokkaampi express card.

Suorituskykyä riittää mukavasti, joskin pelikäytössä esiintyy hieman kiusallista nykimistä. Vauhtia antavat Intelin 915-piirisarja ja 2 Ghz:n Pentium M 760 -suoritin sekä gigatavun ddr2-muisti. Näytönohjaimena on Intel GMA 900. Kiintolevy on 60-gigainen.

12,1-tuumainen wxga-laajakuvanäyttö on laadukas ja miellyttävä katsella. Katselukulma on laaja, ja näytön valoisuus on joka puolella tasalaatuinen. Dvd-elokuvat toistuvat luonnollisina.

Bluetoothin puute harmittaa

Mobiilikäyttäjää palvelee b- ja g-tyypin wlan-verkkokortti, mutta kaivelee bluetoothin puute. Tässä hintaluokassa puute on merkittävä, etenkin kun käytännössä kaikki kilpailijat tarjoavat integroidun bluetooth-radio-osan.

Matkakäyttöä heikentää myös akkukesto, joka jää nykykoneiden joukossa alemmalle keskitasolle. Esitetiedot hehkuttavat ”lähes neljää ja puolta tuntia”, mutta todellinen tehokas peliaika ilman erätaukoja jää noin puoleen, kun kaikenlaiset virransäästöt otetaan pois päältä.

Harmillinen piirre on outo sirisevä ääni, jota kone pitää reilummassa ja pidempään kestävässä rasituksessa, kuten pelien aikana.

Käytettävyys taas ansaitsee kiitosta. Näppäinten tuntuma on napakka ja tarkka. Joidenkin toimintonäppäinten sijainti vaatii totuttelua. Kosketustaso ja hiiren painikkeet toimivat vaivattomasti.

Kokonaisuutena LG:n LW20 on miellyttävä tuttavuus. Hankinta-aikeissa on kuitenkin mietittävä, kuinka tärkeinä pitää bluetoothia ja pitkää akkukestoa.

ARI SAARELAINEN

LG LW20-CDMV1
Hinta: noin 1890 €
Lisätietoja: LG Electronics Finland, (09) 774 6500, nordic.lge.com
Valmistaja: LG Electronics, www.lge.com
Lyhyesti: Miellyttäväkäytöksinen ja melko kevyt kannettava, joka sopii niin toimisto- tai esityskäyttöön kuin viihdelaitteeksi.